131.000 de persoane au fost infectate cu HIV in 2012

poza pacient cu gripaCele mai multe cazuri de imbolnavire cu virusul HIV au fost inregistrate in 2012 in Europa de Est si Asia Centrala. Daca in tarile occidentale se inregistra o scadere a numarului bolnavilor de HIV, ultimele statistici arata o crestere cu 8% fata de anul trecut a cazurilor infectarii cu HIV.

Numarul bolnavilor de SIDA a crescut cu 113% in estul Europei

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si Centrul European de Prevenire si Control al Maladiilor (ECDC) au publicat un raport prin care se atesta cresterea numarului de imbolnaviri cu HIV in ultimul an.

Cele mai multe cazuri au fost inregistrate in Europa de Est, avand in vedere ca doar in Rusia au fost identificate 76.000 de noi cazuri de infectie cu HIV.

Statisticile arata ca in estul Regiunii Europene a OMS, numarul bolnavilor diagnosticati cu HIV a crescut la 113%. In acelasi timp, in perioada 2006-2012, cifra persoanelor diagnosticate cu SIDA a scazut cu 48%.

La nivel mondial, numarul total de persoane infectate cu HIV este de 35 de milioane.

Lipsa masurilor de preventie creste riscul infectarii cu HIV

Numarul bolnavilor de HIV este in crestere in zonele in care lipsesc principalele masuri de preventie.

Specialistii recomanda ca masuri esentiale de preventie: ace si seringi sterile pentru consumatorii de droguri, prezervative gratuite, acces rapid la tratamentul cu medicamente pentru bolnavii de SIDA si accesibilizarea testarii persoanelor cu factor de risc ridicat de a se imbolnavi.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.