122 de ambulante noi au fost puse in functiune

In perioada 5-8 iunie, a avut loc de receptie si punere in functiune a 122 de ambulante noi, de tip C, destinate serviciilor de ambulanta si SMURD.

Potrivit unei informari a Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Ambulanta tip C este destinata interventiei medicale de urgenta la cel mai inalt nivel si transportului medical asistat al pacientului critic, fiind dotata cu echipamente, materiale si medicamente de terapie intensiva.

Echipajul ambulantei de tip C este condus obligatoriu de un medic special pregatit, iar vehiculul este astfel construit incat sa permita acordarea asistentei medicale de urgenta in mod corespunzator.

Programul de dotare cu ambulante din fonduri UE realizat prin DSU-IGSU va continua sa ajunga la peste 700 de ambulante in cursul acestui an, mai transmite sursa citata.

Ultima receptie de punere in functiune a ambulantelor s-a realizat in luna decembrie a anului trecut, unde 420 de ambulante de tip B si-au continuat drumul firesc in a salva vieti.

Etichete: ambulante, urgenta, smurd, resuscitare

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.