12 tari pe lista zonelor rosii | Risc ridicat de imbolnavire cu Covid-19

Lista cu tarile pentru care este necesara carantina institutionalizata timp de 14 zile, a fost actualizata. Numarul tarilor de pe lista cu “zonele rosii” a ajuns la 12.

Potrivit Institutului National de Sanatate Publica, tarile considerate ”zone rosii” ca urmare a cazurilor de coronavirus sunt: Austria, Belgia, Elvetia, Italia, Franta, Germania, Spania, Iran, Marea Britanie, Olanda, SUA si Turcia.

Astgel, romanii care se intorc din aceste tari vor intra, in mod obligatoriu. in carantina institutionalizata timp de14 zile.

Vizavi de ”zonele galbene”, pentru care se impune izolarea la domiciliu 14 zile, INSP transmite ca toate persoanele care sosesc dintr-o calatorie internationala, vor trebui sa se supuna acestei prevederi.

Lista actualizata a intrat in vigoare incepand cu vineri, 3 aprilie, ora 00:00.

Etichete: zone rosii coronavirus, zone galbene coronavirus, carantina covid-19, izolare la domiciliu covid-19, insp

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.