119,4 milioane de lei in plus pentru Ministerul Sanatatii la rectificarea bugetara

senat-camera-deputatilorLa rectificarea bugetara de marti, 30 septembrie, Ministerul Sanatatii va primi 119,4 milioane de lei, bani in plus mai ales  pentru finantarea programelor nationale de sanatate, cum ar fi HIV, oncologie sau TBC.

Suma pe care Ministerul Sanatatii o va primi la rectificare, mai include, pe langa programele de sanatate, si finantarea drepturilor salariale ale personalului din spitalele aflate in reteaua autoritatilor administratiei publice locale, dar si ale serviciilor de ambulanta.

In plus, Guvernul va mai aloca 15 milioane de lei pentru reabilitarea unor maternitati, 3,84 milioane de lei vor fi destinati masurilor de prevenire a virusului Ebola, asa cum a anuntat premierul Victor Ponta saptamana trecuta, iar 8,9 milioane de lei vor merge la finantarea centrelor de permanenta.

Cheltuielile  de personal se vor diminua cu 3,3 milioane de lei ca urmare a reducerii CAS-ului,  iar 348,4 milioane de lei inseamna reducerea transferurilor de echilibrare a Fondului de sanatate, ca urmare a cresterii gradului de colectare a veniturilor acestui fond din contributiile de asigurari sociale de sanatate, fata de nivelul estimat initial la elaborarea bugetului pe 2014, informeaza Agerpres.

De asemenea, Fondul National de Sanatate va fi suplimentat cu 7,3 milioane de lei pentru cheltuielile de personal.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.