115 cazuri de muscaturi de capuse, la Spitalul de Boli Infectioase Timisoara

Peste 100 pacienti muscati de capuse au ajuns in ultima luna la Spitalul de Boli Infectioase ‘Victor Babes’ din Timisoara.

„Am avut 115 cazuri de muscaturi de capuse, din 15 mai pana acum, care s-au prezentat la noi pentru profilaxie. Un singur caz a fost mai grav, de boala Lyme, care a necesitat internarea, dar evolueaza bine dupa tratament, pentru ca s-a prezentat la timp”, a declarat Virgil Musta, potrivit purtatorului de cuvant al Spitalul de Boli Infectioase ‘Victor Babes’ Timisoara, conform Agerpres.

Dr. Virgil Musta recomanda prezentarea de urgenta la medic daca exista suspiciunea de muscatura de capusa, intrucat ea trebuie extrasa in primele 24 de ore din tegument, iar cu tratament profilactic ulterior, pacientul se vindeca fara consecinte.

Daca nu este tratata corespunzator, muscatura de capusa poate avea consecinte dintre cele mai severe, cu manifestari neurologice si chiar deces.

Etichete: muscaturi de capuse, intepaturi de capuse, boli capuse

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.