11 persoane din Olt au fost diagnosticate cu borelioza dupa ce au fost muscate de capuse


11 persoane din judetul Olt au fost diagnosticate anul acesta cu borelioza, o boala infectioasa transmisa prin intepatura de capusa, sunt reprezentantii Directiei de sanatate Publica (DSP) Olt.

Purtatorul de cuvant al institutiei, Gabriela Gogiu, a precizat vineri ca toate persoanele care care au fost diagnosticate cu borelioza au avut o evolutie pozitiva a starii de sanatate.

„Pana in prezent au fost 11 cazuri confirmate cu B. Lyme (borelioza), dintre care opt cazuri la Spitalul Judetean de Urgenta Slatina si trei cazuri la Spitalul Municipal Caracal”, a spus Gogiu potrivit Agerpres.

De la inceputul acestui an si pana in prezent, in judetul Olt s-au prezentat la serviciile specializate ale spitalelor 390 de persoane intepate de capuse. Cele mai multe cazuri s-au inregistrat in lunile mai, iunie si iulie.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.