Producatorii sunt obligati, prin lege, sa mentina pe piata inca un an un medicament notificat de retragere

Legea prevede ca, in cazul in care un producator sau importator de medicamente isi notifica intentia de a retrage un anumit produs, trebuie sa il mentina pe piata inca un an de zile. Declaratia a fost facuta de ministrul Sanatatii.

„Exista o prevedere legala care spune ca atunci cand un producator sau un importator isi notifica intentia de a retrage de pe piata un anumit produs, trebuie sa il mentina pe piata inca un an. Am verificat saptamana trecuta impreuna cu Agentia Nationala a Medicamentului si cu Directia farmaceutica aceste produse care au fost notificate, unele dintre ele au alternativa terapeutica pe piata, iar pentru celelalte o sa avem discutii inclusiv cu firmele care doresc sa le notifice, sa vedem care sunt motivele. In acelasi timp, stiti ca la Ministerul Finantelor se lucreaza pe o noua reglementare in ceea ce priveste clawback-ul, care aduce lucruri pozitive in ce priveste piata medicamentelor”, a declarat Florian Bodog, citat de Agerpres.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.