10 lucruri pe care copilul trebuie sa le stie inainte de gradinita

greseli-in-educatieInainte de prima zi de gradinita, un copil ar trebui pregatit pentru experientele pe care le va trai intr-un mediu nou. Chiar daca pentru multi copii primele zile de gradinita pot fi dificile, simtind lipsa parintilor, acestia vor putea sa se integreze mai usor daca vin cu anumite deprinderi de acasa.

Invatati copiii sa fie atenti la ceilalti

La gradinita copilul va trebuie sa poata urma indicatiile educatorului, sa inceapa si sa finalizeze o activitate, dar si sa poata face trecerea catre o alta activitate.

E important sa-l obisnuiti cu activitati care necesita urmarea unor pasi si directii.

Copiii trebuie sa poata interactiona cu alti copii

Pentru a se integra in grupul de copii de la gradinita, este esential ca un copil sa relationeze usor cu alti copii dar si cu alti adulti.

Obisnuiti-l sa se joace cu alti copii, sa imparta jucariile dar si sa stranga jucariile dupa terminarea unei activitati.

Dezvoltati-i copilului placerea de a asculta povesti

O activitate importanta la gradinita va fi sa asculte povesti. De asemenea, e important ca un copil sa poata relationa niste imagini care sa spuna o poveste simpla.

Specialistii considera ca un copil ar trebui sa asculte povesti inca de la varsta de sase luni.

Faceti activitati pentru dezvoltarea gandirii matematice

Activitatile recomandate in acest caz sunt sortarea obiectelor pe culori, marimi sau forme.

Invatati-l formele

Gandirea geometrica poate fi dezvoltata prin identificarea si sortarea formelor: cercul, triunghiul, cubul si patratul.

Spuneti-i numerele de la 1 la 10

Chiar daca vi se pare ca este prea mic, un copil ar trebui sa invete sa identifice cifrele de la 1 la 10 si sa le poata numi cu voce tare.

Obisnuiti-l cu marimile

Un copil trebuie sa stie diferenta dintre mare/mic, putini/multi, plin/gol, inalt/scund, lung/scurt.

Dezvoltati abilitatile motorii

Copilul trebuie sa stie sa sara, sa se poata balansa macar cinci secunde pe un picior, sa sara intr-un picior de 2-3 ori, sa arunce o minge catre un punct fix, sa prinda o minge.

Cultivati-i abilitatile artistice

Un copil trebuie sa faca diferenta intre culorile de baza. Copilul trebuie sa picteze, sa deseneze, sa modeleze obiecte pentru a-si dezvolta si simturile tactile.

Invatati-l sa iubeasca oamenii si animalele

Mai mult decat orice, un copil trebuie invatat cat de important este sa ai oameni in jurul tau, sa imparti cu ei chiar si obiectele simple.

Grija si dragostea pentru animale este de asemenea deosebit de importanta.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

O intrebare

  • Adelina spune:

    Execrabil articol! False informatiile! Prost scris, simplist, ofera informatii false si incomplete!

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.