10 factori care pot cauza caderea parului

chelieCaderea parului este o problema frecventa cu care se confrunta atat barbatii cat si femeile. Exista cativa factori care pot cauza pierderea parului relationati cu stilul de viata, cu anumite afectiuni sau chiar cu modalitatea de ingrijire a parului.

Principalii factori care pot cauza caderea parului

Hormonii se numara printre cauzele caderii parului printr-un nivel anormal al androgenului.

Factorul genetic poate cauza ca o persoana care are in familie un parinte care se confrunta cu pierderea parului, cu chelie, sa fie predispusa la aceeasi afectiune.

In cazul femeilor, sarcina poate determina pierderi temporare de par.

Un nivel ridicat al stresului corelat cu un regim alimentar nesanatos poate cauza pierderea parului.

Cauze precum leziuni, arsuri pot determina pierderea temporara a parului. Dupa vindecarea leziunii, parul poate creste in mod natural.

O boala autoimuna poate cauza alopecie, pierderea completa-chelie, sau localizata a parului.

Tratamentul cosmetic cu produse neadecvate sau prin actiuni care pot dauna firului de par: vopsire, uscare, bigudiuri, decolorare.

O dieta saraca in vitamine si minerale poate afecta firele de par.

Afectiuni precum boli ale tiroidei, diabetul, lupus pot provoca caderea parului.

Deficitul de fier, anemia sunt alti doi factori care influenteaza sanatatea parului.

Masuri de prevenire a caderii parului

Ingrijirea parului este foarte importanta. Evitarea spalarii prea dese a parului, si supunerea acestuia la masuri de uscare, punere pe bigudiuri, intindere poate sa scada din factorii de risc.

Atentia sporita la produsele pentru ingrijirea parului din comert, mai ales in cazul produselor de decolorare sau de vopsire a parului.

Modalitatea in care ne pieptam sau ne uscam pe par dupa dus poate cauza ruperea firelor de par.

Inlaturarea factorilor de stres poate impiedica caderea parului, alaturi de o dieta sanatoasa bogata in fier, proteine, vitamina C, zinc si Omega 3.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.