1.500 de seniori bucuresteni vor beneficia de teste pentru depistarea cancerului colorectal

Primaria Capitalei demareaza proiectul ,”Invinge cancerul colorectal. Un test pentru viata”, care va debuta oficial pe data de 16 septembrie 2019.

Scopul proiectului este de implementare a unui amplu program de screening non-invaziv pentru cancerul colorectal pentru 1.500 de seniori bucuresteni, prin realizarea unor teste imunochimice medicale specifice FIT.

„Mentionam faptul ca beneficiarii vor efectua testele FIT in baza unor vouchere, iar probele vor fi aduse catre laboratoarele specializate din cadrul NEOLIFE Medical Center. In eventualitatea aparitiei unei suspiciuni, persoanele respective vor fi directionate catre medicii specialisti in vederea efectuarii unei endoscopii sau colonoscopii si a analizelor anatomopatologice. Tot acest parcurs este oferit cu titlu GRATUIT, costurile necesare derularii programului fiind suportate integral de catre institutiile partenere”, se precizeaza intr-un comunicat remis marti de Primaria Capitalei.

Implementarea acestui program urmareste Planul Global al OMS pentru prevenirea si controlul bolilor netransmisibile 2013 – 2020 si are la baza strategia nationala privind NCD (Non-communicable diseases, aici fiind incluse cancerul, diabetul si bolile cardiovasculare).

Proiectul ,”Invinge cancerul colorectal. Un test pentru viata” urmeaza a fi implementat in baza unui Regulament care va a fi publicat in perioada urmatoare pe site-ul Centrului pentru Seniori al Municipiului Bucuresti, www.cs-mb.ro.

Etichete: cancer colorectal, teste cancer colon, analize gratuite

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.