Organizatii suport

Este dedicata organizatiilor cu care portalul a colaborat in realizarea unor programe care sustin pacientii in lupta cu boala.

APAH-RO – Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din Romania este o organizatie neguvernamentala, Infiintata In aprilie 2009, la initiativa unui grup de pacienti din Intreaga tara. Organizatia militeaza pentru cresterea gradului de depistare si accesul la tratament al pacientilor cu hepatita, iar prin campania „Informeaza-te si protejeaza-te!” si revista „APAH-RO” vine In sprijinul nevoilor de informatie a celor afectati de virusurile hepatice.

Pe site-ul www.hepato.ro orice persoana interesata poate afla de la medicii specialisti informatii despre hepatite. Organizatia APAH-RO face parte din: Alianta Pacientilor Cronici din Romania (APCR) si Alianta Mondiala a Pacientilor pentru Hepatita (WHA).

 
 

Centrul Roman HIV SIDA (CRHS) este un proiect dezvoltat de patru parteneri cheie In domeniul HIV/SIDA In Romania: Ministerul Sanataţii Publice, Institutul de Boli Infecţioase “Prof. Dr. Matei Balş”, Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP) şi Programul Naţiunilor Unite pentru HIV/SIDA (UNAIDS).

 

 
 

Inregistrata oficial In Bucuresti, la 10 aprilie 1992, ca organizatie non-guvernamentala, ARAS a fost Infiintata de un grup de tineri voluntari care si-au propus drept misiune: informarea si educarea tuturor categoriilor de populatie asupra pericolului reprezentat de SIDA si asupra mijloacelor de prevenire a infectiei cu HIV.
Misiune

– Informarea si educarea tuturor categoriilor de populatie asupra pericolului reprezentat de SIDA si asupra mijloacelor de prevenire a infectiei cu HIV.

– Promovarea atitudinii de sprijin, toleranta si compasiune fata de persoanele deja infectate sau bolnave, apararea drepturilor si intereselor acestora.

– Oferirea de servicii de asistenta materiala, morala si psihologica pentru persoanele infectate sau bolnave si pentru familiile acestora.

 
 

Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune s-a Infiinţat din dorinţa de a oferi suport persoanelor şi familiilor celor afectaţi de aceste boli.

 

A.P.A.A. va fi alaturi de voi prin:

– Realizarea de programe de informare şi educare;
– Consiliere de specialitate pentru pacienţi şi familie;
– Reintegrarea sociala si profesionala a pacienţilor cu afecţiuni autoimune;
– Asigurarea dezvoltarii educaţionale şi sociale a copiilor ce sufera de afecţiuni autoimune;
– Afilierea la organizaţii naţionale şi internaţionale similare pentru a avea acces la informaţii de ultima ora;
– Impulsionarea responsabilizarii structurilor guvernamentale In problematica bolilor autoimune;

 

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.