Cum ne putem feri de gripa

Persoanele bolnave de gripa pot transmite virusul pe o distanta de pana la 2 metri in jur, prin picaturile de saliva improscate atunci cand tusesc, stranuta sau vorbesc. Mai rar, virusul gripei este transmis prin atingerea obiectelor, iar apoi ducand mana la gura sau la nas.

Pentru a evita transmiterea virusului gripei, este recomandat ca cei bolnavi sa ramana acasa pana la vindecare, iar cei sanatosi sa evite contactul direct cu persoanele contagioase. Este de asemenea important si pentru cei contagiosi, si pentru cei sanatosi sa isi spele mainile cat mai des, cu apa si sapun. Daca apa si sapunul nu sunt la indemana, puteti folosi o solutie antibacteriana.

Nu folositi tacamurile, farfuriile, canile sau textilele care apartin celor bolnavi de gripa, inainte de a le spala bine. Tacamurile si farfuriile pot fi spalate in masina de spalat vase sau de mana si nu e nevoie sa fie curatate separat.  Obiectele, mobilele si suprafetele atinse frecvent trebuie dezinfectate acasa, la munca sau la scoala.

 

 

Comentariile sunt inchise.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.