OMS: Alaptarea la san, recomandata pana la 6 luni, cel putin

alaptat la sanIn perioada 11-18 octombrie se marcheaza Saptamana Mondiala a Alaptarii.

Conform datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) mai putin de 40% dintre copiii din intreaga lume sunt alaptati exclusiv la san pana la varsta de 6 luni, relateaza site-ul francez lesnewseco.fr.

Organizatia Mondiala a Sanatatii pune accent si in acest an pe necesitatea alaptarii la san a copiilor, insa reprezentantii organizatiei se arata constienti de constrangerile pe care aceasta activitate le poate crea, mai ales in randul femeilor care muncesc.

Alaptarea la san reprezinta o problema primordiala pentru OMS, care mai considera ca asa s-ar putea salva vietile unui milion de copii in fiecare an.

Alaptarea la san durata – minimum sase luni 

Alaptarea exclusiv la san este recomandata timp de sase luni, chiar daca diversificarea alimentatiei nou-nascutilor se spune ca poate incepe de la varsta de cinci luni.

In prezent alaptarea la san pana la sase luni se face doar intr-unul din cinci cazuri.

Etichete: alaptarea la san, alaptarea la san durata

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.