Sa da start campaniei „Pacient de Romania – 6% pentru Sanatate!”

copac„Pacient de Romania – 6% pentru Sanatate!”, este o campania organizata de Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania (COPAC).

„S-a vorbit de multe ori ca este necesar sa alocam Sanatatii un procent de 6% din PIB pentru Sanatate. In urma cu 5 ani, un demers al societatii civile a strans semnaturi pentru a obtine 6% din PIB pentru Sanatate. Totusi, nu s-a intamplat. Sanatatea se confrunta in continuare cu aceleasi lipsuri pe care le cunoastem”, scrie Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania intr-un comunicat de presa.

Coalitia mai mentioneaza ca va merge in caravana in toata tara pentru a populariza necesitarea unei bune finantari a sanatatii cu minim 6% din PIB.

Aceasta initiativa este sustinuta si de organizatiile profesionale din sistemul de sanatate.

Conferinta de lansare a campaniei „Pacient de Romania – 6% pentru Sanatate!” va avea loc marti, 25 august, ora 11, la Hotel Royal Bucuresti.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.