O aeronava Cessna Citation V va desfasura misiuni SMURD

smurd-logoO aeronava de ultima generatie si dotata cu aparatura medicala performanta, va ajuta SMURD-ul in misiunea de salvare de vieti omenesti.

„Guvernul Romaniei a adoptat luni, 22 septembrie,o Ordonanta de Urgenta prin care Scoala Superioara de Aviatie Civila a fost desemnata operator aerian al aeronavei Cessna Citation V seria 560-0200, aflata in proprietatea Ministerului Afacerilor Interne. Operarea aeronavei se face in scopul pregatirii personalului aeronautic din cadrul Inspectoratului General de Aviatie al Ministerului Afacerilor Interne pentru desfasurarea de misiuni SMURD, in scopuri umanitare, salvare vieti omenesti, medico-sanitare, cautare/salvare victime accidente sau persoane aflate in stare de dificultate si zboruri special”, se arata intr-o informare de presa venita astazi din partea MAI.

Desemnarea Scolii Superioare de Aviatie Civila ca operator al avionului s-a facut prin derogare de la prevederile Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, prin care Ministerul Afacerilor Interne este desemnat singurul operator aerian pentru serviciile mobile de urgenta, reanimare si descarcerare.

Scoala Superioara de Aviatie Civila, aflata in subordinea Ministerului Transporturilor, va fi operatorul aeronavei pana la finalizarea procesului de pregatire a celor 6 piloti si 12 membrii de personal nenavigant tehnic din Inspectoratul General de Aviatie.

Totodata, prin ordonanta de urgenta adoptata luni, 22 septembrie, Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti, prin Serviciul UPU -SMURD, a fost desemnat operator medical al aeronavei, fiind responsabil cu asigurarea personalului de specialitate pentru acordarea asistentei medicale de urgenta.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.