Mai putina birocratie pentru pacienti

drepturile-pacientilorOdata cu implementarea cardului national de sanatate, pacientii vor avea mai multa transparenta din partea sistemului public.
 

Beneficii multiple

Reprezentantii Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente spun ca implementarea cardului de sanatate ar aduce beneficii nu doar medicilor si producatorilor de medicamente, ci mai ales bolnavilor, care au astfel acces la servicii mai de calitate.

Directorul ARPIM, Dan Zaharescu, declara printre altele, ca acest card de sanatate inseamna implicit mai putina birocratie.

„Pentru ca un sistem de sanatate sa ofere servicii de calitate pacientilor, este importanta nu doar transparenta, ci si predictibilitatea. Un sistem de sanatate este functional daca toti cei care activeaza in cadrul lui pot beneficia nu doar de un nivel crescut de transparenta, ci si de mai multa predictibilitate. In cazul producatorilor de medicamente aceasta predictibilitate este esentiala intrucat permite derularea planurilor de investitii pe termen mediu si lung, in beneficiul pacientilor si al mediului economic deopotriva”, afirma directorul executiv al ARPIM, citat de Agerpres.

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) si Posta Romana au semnat  saptamana trecuta contractul de distribuire a cardului national de sanatate. Distribuirea se va face incepand cu data de 18 septembrie.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.