Cei mai multi adolescenti sunt nefericiti

parinti-autoritariCopiii se confrunta cu stari de anxietate, de nesiguranta pentru viitor sau cu atitudinea de dispret a colegilor de scoala, este concluzia unui nou studiu “Well-being. The Good Childhood Report 2014”. Realizat de The Children’s Society, studiul a pus accentul pe calitatea vietii si pe cat de multumiti sunt acestia de stilul lor de viata si de ei insisi. La studiu au participat 50.000 de copii.

9% dintre copii nu sunt multumiti de stilul lor de viata

9% dintre copiii cu varsta intre 8 si 15 ani din Marea Britanie sunt intr-un grad foarte mic multumiti de viata lor.

Cele mai multe fete sunt preocupate de felul in care arata si cum le percep alti copii.

“Populariatatea este foarte importanta. Dar ca sa fii popular, trebuie sa fii dragut, bogat, slab, destept. Daca nu esti asa, esti dispretuit”, precizeaza unul din copiii participanti la studiu.

Adolescentii cu varsta intre 14 si 15 ani sunt cei mai nefericiti in legatura cu viata lor.

Care sunt principalele griji ale copiilor

Cei mai multi copii au precizat ca s-au confruntat cu atitudinea de dispret a celorlalti copii, ca nu au destui prieteni, nu se simt in siguranta acasa si nu asteapta sa mearga la scoala.

Faptul ca au mai putini bani decat prietenii lor sau ca sunt nemultumiti de felul cum arata sunt alte doua probleme cu care se confrunta copiii.

Cei care locuiesc cu ambii parinti sunt mai multumiti de viata lor, in timp ce copiii care locuiesc cu un singur parinte nu sunt atat de fericiti.

De asemenea, copiii care fac un sport regulat sau participa la activitati de agrement se declara mai multumiti de stilul lor de viata decat copiii care nu fac sport sau merg foarte rar la astfel de activitati.

Internetul este un factor pozitiv pentru starea de spirit a copiilor. Cei care pot intra pe internet si acasa, in afara claselor de informatica de la scoala, fac parte din copiii multumiti de viata lor.

La polul opus stau fumatul si alcoolul: copiii care au prieteni care fumeaza sau care consuma alcool si care, la randul lor au astfel de obiceiuri, sunt nemultumiti in legatura cu viata lor.

Aceste rezultate despre viziunea copiilor si adolescentilor in legatura cu viata lor ar trebui sa fie un semnal de alarma atat pentru parinti cat si pentru profesori. Identificarea cauzei nemultumirii copiilor este primul pas spre a a-i ajuta sa vada viata pozitiv si sa fie mai fericiti.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.