Artrita, o boala care duce rapid la pensionarea pacientului

tratament-boala-parkinsonArtrita afecteaza in Romania aproximativ 200.000 de persoane, fiind a doua boala la nivel mondial in privinta costurilor in tratament pe care le implica, dupa bolile cardiovasculare. Una din problemele majore ale pacientilor cu poliartrita reumatoida, spre exemplu, este ca bolnavii sunt diagnosticati tarziu de un specialist. Cei mai multi nu se adreseaza reumatologului, ci ortopedului, fiind tratati in functie de simptomele pe care le au, si nu de boala in cauza.

Doar 60% dintre pacientii cu artrita isi continua munca

Dr. Ruxandra Ionescu a precizat ca artrita este o boala care afecteaza intr-un grad ridicat calitatea vietii pacientilor.

Astfel, intre pacientii care sufera de artrite de cinci ani, doar 60% mai lucreaza, in timp ce pacientii care au artrite de peste 15 ani mai lucreaza in proportie de 33%.

Programul Auto – Management al Artritei incepe din iulie

In programul Auto-Management al Artritei care va incepe in iulie, pacientii cu artrita vor invata sa isi gestioneze durerea, sa colaboreze cu medicii in ceea ce priveste tratamentul si sa aiba astfel o calitate mai buna a vietii.

10% din populatia diagnosticata cu artrita sufera de un handicap motor

Programul Auto-Management al artritei vine in sprijinul pacientilor cu artrita, avand in vedere efectele pe care le are aceasta afectiune asupra stilului de viata.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) atrage atentia ca afectiunile reumatismale reprezinta cea mai raportata boala a vietii adulte.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

2 de intrebari si raspunsuri

  • AURELIA spune:

    buna ziua,printr-un set de analize,fizioterapie si kinetoterapie,am primit diacnosticul de artrita,intre timp descopar ca mi se unfla ff rau picioarele,mainile si ma dor toate articulatiile ,un rezultata ar pi poliartrida (am aceleasi sintome ca si sotul meu)ce este de facut?ce investigatii trebuie sa urmez pentru a-mi clarifica daca sunt sau nu bonlava.?cum se poate iesi la pensie de la aceasta boala/
    multumesc frumos,astept raspunsul dumneavoastra.

    • Catrinescu Gheorghita spune:

      Sint bolnav de poliartrita reumatoidă gradul 22…pîna la orele prânzului am nevoie de cineva care să mă scoale din pat pentru ca nu pot…întrebarea este cectrebuie să fac pentru a benefica de pensie

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.