Ce afectiuni majore risca un copil care nu face sport

gandire-pozitivaMai mult de doua ore pe zi de activitati, in afara pregatirii lectiilor, care nu implica miscare fizica ii expun pe copii riscului de a dezvolta afectiuni inca de mici. Specialistii considera ca miscarea fizica si activitatile sportive sunt esentiale pentru o dezvolatare corecta si sanatoasa a copilului.

Obezitatea la adulti poate fi prevenita prin activitati fizice in copilarie

Unul din riscurile majore pe care le poate avea un copil care nu face nici o activitate fizica este obezitatea la varsta adulta.

Specialistii recomanda ca un copil sa faca miscare in fiecare zi si sa aiba o alimentatie corecta pentru a elimina acest risc inca din copilarie.
Statisticile la nivel european sunt ingrijoratoare, avand in vedere ca doar in Spania 12% dintre copiii cu varsta intre 5 si 14 ani, 45% dintre cei intre 15 si 24 de ani nu desfasoara nici un fel de activitate fizica.

Un copil se dezvolta mai bine daca face sport

Specialistii de la Departamentul de Sanatate si Randament Uman din cadrul Facultatii de Stiinte ale Activitatii Fizice si Sportului, Universitatea Politehnica din Madrid, atrage atentia ca miscarea fizica ajuta la obtinerea echilibrului psihofizic si la cresterea capacitatii functionale a organismului.

Prin urmare, un copil care face sport in fiecare zi sau practica orice fel de miscare fizica va fi sanatos atat fizic cat si psihic.

La ce afectiuni este expus un copil care nu face miscare fizica

Obezitatea, bolile cardiovasculare sunt doar cateva dintre afectiunile pe care le poate dezvolta mai tarziu un copil care nu este incurajat sa faca miscare fizica.

Mai mult, specialistii spanioli considera sendetarismul cu un risc la fel de mare pentru sanatate precum fumatul, hipertensiunea sau hipercolesterolemia.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.