Accesul la educatie al copiilor cu dizabilitati este incalcat sistematic

Raspunsul oficial al Guvernului la solicitarea inaintata de Inaltul Comisariat al Natiunilor Unite pentru Drepturile Omului (OHCHR) cu privire la dreptul la educatie al persoanelor cu dizabilitati in Romania a nemultumit atat parintii, reprezentantii legali ai copiilor cu dizabilitati, cat si organizatiile nonguvernamentale care se ocupa cu drepturile acestor copii.

Guvernul nu a respectat drepturile fundamentale ale persoanelor cu dizabilitati

Reprezentantii copiilor cu dizabilitati au atras atentia ca raportul pozitiv dat de guvernul Romaniei in privinta situatiei acestor copii nu reflecta realitatea.

Acestia atrag atentia ca accesul la educatie al copiilor cu dizabilitati este incalcat in mod sistematic in Romania, prin urmare raportul oficialitatilor romane reprezinta o sfidare a demnitatii celor peste 70.000 de copii aflati in aceasta situatie.

Romania trebuie sa revizuiasca informatiile

Reprezentantii copiilor cu dizabilitati cer guvernului Romaniei revizuirea contributiei tarii noastre la Studiul Tematic si notificarea oficiala a Inaltului Comisariat al Natiunilor Unite pentru Drepturile Omului.

In acelasi timp, acestia cer o dezbatere publica cu privire la acest raspuns al Romaniei pentru Studiul Tematic.

Astfel, Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati (CEDCD) si Centrul de Resurse Juridice (CRJ) vor transmite o scrisoare oficiala catre Inaltul Comisariat al Natiunilor Unite pentru Drepturile Omului (OHCHR) privind accesul la educatie al copiilor cu dizabilitati din Romania.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.