Ziua Mondiala a Leucemiei Mieloide Cronice

Leucemia Mieloida Cronica  (LMC) este o forma rara de cancer care afecteaza celulele sangelui. La nivel national exista 1300 de pacienti care urmeaza un tratament pentru leucemia mioeloida cronica si aproximativ 15 pacienti care se regasesc pe listele de asteptare CNAS.

Ziua Mondiala a Leucemiei Mieloide Cronice – 22 septembrie

Incepand cu anul 2008, organizatiile de pacienti din intreaga lume au initiat cu ocazia Zilei Mondiale a LMC o serie de evenimente pentru informarea si sensibilizarea publicului asupra importantei tratamentului bolnavilor cu LMC.

Organizatiile insista si pe nevoia de politici de sanatate, la nivel local si global, privind accesul la tratament, ingrijire si sprijin al bolnavilor de cancer.

Reteaua de sustinere a pacientilor cu LMC (CML Advocates Network) este formata din 79 de organizatii din 63 de tari care marcheaza in fiecare an Ziua Moniala a Leucemiei Mieloide Cronice.

Asociatia Romana de Cancere Rare – ARCrare

In Romania, pacientii cu LMC sunt sustinuti de catre Asociatia Romana de Cancere Rare.

In acest an tema campaniei din cadrul Zilei Mondiale a Leucemiei Mieloide Cronice este “Uniti, dar Unici!” pentru a demonstra unitatea din randul comunitatii LMC.

Asociatia Romana de Cancere Rare pledeaza pentru importanta accesului la tratament al persoanelor bolnave de cancer. In acest fel, bolnavii de cancer se pot integra in societate prin continuarea activitatilor zilnice.

Leucemia Mieloida Cronica era considerata acum 15 ani o boala letala. In prezent, bolnavii cu LMC pot duce o viata normala, cu o durata similara cu a populatiei generale, daca au accesul la tratamentul recomandat.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.