Bucuresti: Mamografii si ecografii mamare gratuite pentru femeile din Sectorul 1

Femeile cu varste cuprinsa intre 20 si 69 ani, cu domiciliul in Sectorul 1, Bucuresti, au acces gratuit la serviciile de mamografie si ecografie mamara oferite de Complexul Multifunctional Caraiman (Str. Caraiman nr. 33A).

Serviciile complete de investigatii, consult si consiliere de specialitate vor fi oferite, gratuit, in perioada 17 octombrie-17 noiembrie 2022, la Complexul Multifunctional Caraiman, anunta primarul Clotilde Armand.

Potrivit edilului, centrul medical aflat in administrarea Primariei Sectorului 1 dispune de un mamograf de ultima generatie care efectueaza mamografii 3D cu tomosinteza. Centrul medical aflat in administrarea Primariei Sectorului 1 dispune de un mamograf de ultima generatie care efectueaza mamografii 3D cu tomosinteza.

“Pentru doamnele cu varsta cuprinsa intre 20 si 50 ani se recomanda efectuarea initial a unei ecografii mamare, iar daca este cazul, la indicatia medicului specialist, se poate efectua o mamografie pentru a clarifica anumite aspecte relevate de ecografia mamara. Doamnele cu varsta cuprinsa intre 50 si 69 ani, care nu au efectuat o mamografie in ultimii doi ani sunt asteptate in serviciul de radiologie-imagistica pentru a beneficia de efectuarea mamografiei, gratuit, in aceasta perioada.”, scrie Clotilde Armand pe pagina sa de Facebook.

Dupa eliberarea rezultatelor de la ecografia mamara si/sau a mamografiei, doamnele vor beneficia de servicii de consiliere si consult senologic prin cabinetul de obstetrica – ginecologie.

Mamografiile se efectueaza in zilele de marti, miercuri si joi, intre orele 09:00 – 13:00. Ecografiile mamare se efectueaza in zilele de luni orele 09:00 – 13:00, 15:00 – 18:30 si joi orele 15:00 – 18:00. Consilierea si consultul senologic la cabinetul de obstetrica – ginecologie, in zilele de marti, miercuri si joi, intre orele 09:00 – 15:00.

Pentru programari, persoanele interesate pot suna la urmatoarele numere de telefon ale Complexului Multifunctional Caraiman: 021.224.40.73, 021.224.40.29, 021.224.40.28.

Romania se afla in continuare pe ultimul loc la nivelul Uniunii Europene la testarea pentru cancerul la san, in conditiile in care aceasta boala este una dintre principalele cauze de deces in randul femeilor.

“Imi doresc ca doamnele si domnisoarele din Sectorul 1 sa constientizeze importanta realizarii periodice a acestor investigatii medicale, pentru ca un cancer descoperit la timp poate fi tratat si vindecat, iar uneori poate face diferenta intre viata si moarte.”, mai precizeaza primarul Sectorului 1.

In paralel, tot prin Complexul Multifunctional Caraiman se desfasoara o campanie gratuita de screening pentru cancerul de col uterin destinata doamnelor cu domiciliul in Sectorul 1, cu varsta cuprinsa intre 25 si 65 ani.

“Mentionez faptul ca pentru aceste investigatii nu este nevoie de biletul de trimitere de la medicul de familie.”, a mai afirmat primarul Clotilde Armand.

Etichete: mamografii gratuite, ecografii san gratuite, preventie cancer, complexul multifunctional caraiman, clotilde armand

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.