Sange pentru Ucraina | Programul centrelor de transfuzii, prelungit

Romanii pot dona sange pentru refugiatii sau militarii raniti din Ucraina. Astfel, programul centrelor de transfuzii a fost prelungit, in fiecare zi pana la ora 17,30, si se ia in calcul sa se lucreze si sambata.

“Avem cel putin 42 de locatii in care se poate dona sange pentru Ucraina”, a declarat ministrul Alexandru Rafila, marti, intr-o conferinta de presa.

Demnitarul a precizat ca in toate centrele a fost suplimentat materialul sanitar specific necesar – reactivi, pungi de recoltare de sange.

Premierul Nicolae Ciuca si mai multi membri ai Guvernului au onsat deja sange pentru Ucraina inca de la sfarsitul saptamanii trecute.

„Este mare nevoie de a dona sange, tinand cont de faptul ca, la nivelul Ministerului Sanatatii, am luat decizia sa oferim posibilitatea ca ranitii din Ucraina sa poata sa fie tratati la spitalele din Romania. Fac un apel catre populatie sa vina sa doneze sange pentru a fi solidari cu cetatenii ucraineni aflati in suferinta”, se arata in apelul prim-ministrului Ciuca.

Etichete: sange pentru ucraina, donare de sange pentru ucraina, program centre de transfuzii

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.