Conditii pentru testarea RT-PCR la domiciliu sau in centrele de recoltare

Ministerul Sanatatii anunta ca persoanele care prezinta simptomatologie specifica infectiei cu virusul SARS-CoV-2, conform Metodologie INSP din data de 20.01.2022, cu indicatie de testare RT-PCR, vor solicita testarea catre Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti prin numarul de Call Centre 021-9462 sau prin platforma online de la adresa https://dspb.ro/formular-programare-test-covid-19/.

Persoane nedeplasabile, sau care nu au posibilitatea de a se deplasa catre un centru de testare, vor mentiona acest lucru in formularul online sau operatorului Call Centre pentru a fi introdusi in lista de asteptare a SABIF pentru testare la domiciliu.

Potrivit sursei citate, pentru persoanele care se pot deplasa catre un centru de recoltare, fara a utiliza mijloacele de transport in comun, DSP va informa solicitantul cu privire la posibilitatea testarii intr-un punct de recoltare organizat intr-o unitate sanitara, prezentandu-i le pe cele din imediata vecinatate dar si posibilitatea de accesa harta acestor puncte de recoltare, publicata pe site-ul MS si DSP Bucuresti. De asemenea, DSP va emite prin email si/sau sms care contine numarul de inregistrare al cererii, numele, prenumele solicitantului si CNP-ul partial anonimizat, pe care pacientul il va prezenta la centrul de testare.

“Persoanele care se vor prezenta in punctele de recoltare, vor prezenta dovada inregistrarii de testare la DSP Bucuresti. Persoana va prezenta email-ul /sms-ul primit de la DSP Bucuresti. Fara aceasta dovada, recoltarea probelor pentru RT-PCR, NU SE VA EFECTUA!

Personalul din punctul de recoltare are obligatia sa valideze datele pasaportare cu numarul de inregistrare al cererii de testare, primit prin email /sms, de la DSP Bucuresti. In cazul in care, datele nu corespund, recoltarea nu se va efectua.”, se precizeaza intr-un comunicat al MS.

Dupa recoltare, persoana testata va astepta la domiciliu rezultatul testului RT-PCR, pe care il va primi prin email / sms din aplicatia CORONAFORMS.

“In cazul in care, rezultatul testului este POZITIV, contactati medicul de familie si urmati indicatiile acestuia!”, mai transmie Ministerul Sanatatii.

Etichete: test RT-PCR, conditii testare RT-PCR, solicitare testare Covid RT-PCR

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.