Formularul digital de intrare in Romania a intrat in vigoare

Executivul a anuntat ca cetatenii care intra in Romania, incepand de luni, 20 decembrie, nu vor mai fi nevoiti sa completeze declaratia epidemiologica, verificata pana acum la punctele de trecere a frontierei, intrucat toate datele se regasesc in formularul digital de intrare in Romania.

Formularul digital de intrare in Romania (PLF) a intrat in vigoare si va putea fi completat electronic in aplicatia https://plf.gov.ro incepand de duminica pentru ca toti cetatenii care vin in tara sa aiba suficient timp sa il acceseze.

“Formularul digital de intrare in Romania va scurta timpul de asteptare in punctele de trecere a frontierei prin faptul ca cetatenii vor avea de trecut un singur filtru, nu doua ca pana in prezent, verificarea datelor fiind facuta automatizat. Formularul, dezvoltat de STS pe baza cerintelor operationale stabilite de autoritatile medicale, nu trebuie tiparit pentru ca in momentul trecerii punctelor de frontiera, la scanarea cartii de identitate/pasaport, va permite afisarea datelor din formular in aplicatia informatica a Politiei de Frontiera”, a precizat Guvernul.

Acest formular trebuie completat cu maximum 24 de ore inainte de prezentarea la punctele de trecere a frontierei. Datele trebuie introduse corect pentru ca sistemul informatic este interconectat cu DEPABD si Politia de Frontiera pentru validarea datelor de identitate si Corona-forms, aplicatia unde se regasesc persoanele infectate cu SARS-CoV-2, izolate sau carantinate. Documentul este utilizat deja la nivelul a 18 state membre.

Formularul digital de intrare in Romania va scurta timpul de asteptare in punctele de trecere a frontierei prin faptul ca cetatenii vor avea de trecut un singur filtru, nu doua ca pana in prezent, verificarea datelor fiind facuta automatizat, mai mentioneaza sursa citata.

Etichete: formularul digital de intrare in Romania, formular digital intrarea in tara, conditii de intrare in tara, PLF

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.