Precizari despre carantinarea persoanelor nevaccinate care intra in Romania

Avand in vedere discutiile din spatiul public referitoare la motivele introducerii carantinei pentru persoanele care intra in Romania, fiind nevaccinate sau fara sa fi trecut prin Covid-19 in ultimele 6 luni, Ministerul Sanatatii aduce urmatoarele lamuriri:

Diferenta dintre o persoana vaccinata sau care a avut Covid-19 in ultimele 6 luni si o persoana care nu s-a aflat in niciuna dintre cele doua situatii, consta din lipsa totala a protectiei fata de infectie la cea din urma.

“O persoana total neprotejata are cel mai mare risc de a se infecta. Efectuarea testului PCR in perioada asimptomatica in cazul acestor persoane este mai putin concludenta, deoarece in zilele care urmeaza testarii, acea persoana poate sa dezvolte simptomatologie specifica COVID-19.
La persoanele cu un anumit grad de protectie, conferita de vaccin sau de trecerea prin boala, posibilitatea imbolnavirii este mult redusa, iar un rezultat negativ la testarea PCR este mult mai concludent.”, spune Ministerul Sanatatii.

Potrivit sursei citate, chiar si in cazurile rare in care si vaccinatii si fostii bolnavi se infecteaza cu o noua tulpina, protectia pe care o au deja, face ca organismul lor sa se apere eficient si contagiozitatea lor sa fie redusa, ceea ce nu se intampla in cazul persoanelor total neprotejate.

Etichete: carantinare persoane nevaccinate, carantina romania,

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.