Studiu: Copiii cu astm trebuie sa aiba prioritate la vaccinarea anti-Covid

Copiii care sufera de astm necontrolat au un risc mai mai mare de a fi spitalizati daca se imbolnavesc de COVID-19 si din acest motiv trebuie sa aiba prioritate la vaccinarea impotriva noului coronavirus, arata un studiu realizat de revista stiintifica The Lancet Respiratory Medicine, potrivit EFE.

Studiul publicat de revista britanica a vizat un numar de 750.000 de minori cu varste intre 5 si 17 ani din Scotia, care au fost spitalizati in prealabil cu astm si carora li s-a prescris un tratament cu steroizi pe cale orala in ultimii doi ani, relateaza si Agerpres.

Astfel, cercetatorii au recomandat ca vaccinarea in Marea Britanie a tinerilor cu varste intre 12 si 17 ani sa fie extinsa si copiilor de peste cinci ani care sufera de astm.

„Este fundamental sa intelegem ca minorii care au astm necontrolat au un risc mai mare de a suferi efecte grave ale imbolnavirii cu COVID-19, in contextul actualelor deliberari privind accesul prioritar la vaccinuri”, a declarat autorul principal al acestui studiu, Aziz Sheikh, profesor la Universitatea din Edinburgh, potrivit surselor citate.

„Analiza noastra ofera prima evidenta la nivel national a riscului de spitalizare pentru COVID-19 in randul copiiilor de varsta scolara care sufera de astm necontrolat”, a precizat expertul britanic.

Astmul este una dintre bolile cu cea mai mare incidenta in randul copiilor si afecteaza peste 78 de milioane de minori cu varste cuprinse intre 5 si 19 ani, conform datelor din 2019 studiate de revista stiintifica.

Etichete: copii cu astm, vaccinare anti-covid copii, vaccinare anti-covid copii cu astm

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.