Un medic din Romania atentioneaza: Nu va mai tratati singuri! Exista riscuri mortale

Medicul pediatru Mihai Craiu, a facut, vineri, un apel public pe pagina sa, Spitalul Virtual pentru Copii. Doctorul a atentionat sa nu ne tratam singuri de Covid-19. Riscurile sunt uriase.

“Acum, cand au crescut impresionant de mult pacientii ce au o boala acuta (COVID-19 si altele) exista o presiune imensa pe sistemul medical romanesc. Toate inabilitatile sale ies la suprafata. Toate masurile nepotrivite se deconteaza acum. Dar, va rog din suflet, nu va mai tratati, singuri, acasa, dupa retete „faimoase” care circula pe net.”, atentioneaza mediucl Mihai Craiu.

Potrivit doctorului, unele combinatii de medicamente pot deveni chiar “mortale”.

“Combinatia posibil MORTALA o iau acum mii de oameni in Romania, deseori fara nici un consult medical : Azitromicina sau alt macrolid + Antihistaminice + Ventolin. Eventual si hidroxiclorochina.
PUTETI SA MURITI DIN CAUZA ACESTUI TRATAMENT daca il luati de capul vostru, fara consult medical.”, se mai arata in postarea de pe Soitalul Virtual pentru Copii.

Ce zic protocoalele medicale, potrivit sursei citate?

1. Azitromicina poate avea interactiuni severe cu alte medicamente, crescand toxicitatea cardiaca foarte mult. Prima pe lista e hidroxiclorochina – Vezi AICI

2. Se stie ca asocierea de Azitromicina cu unele antihistaminice poate creste riscul de aritmie cardiaca prin prelungirea intervalului QTc pe EKG. Poate sa apara aritmie si la omul aparent sanatos. Se cheama torsada varfurilor aceasta aritmie speciala.

3. Ventolinul/salbutamolul poate avea toxicitate cardiaca si produce agitatie si tahicardie, chiar si la persoane perfect sanatoase…

“Nu va mai automedicati, caci exista riscuri mortale!”, se subliniaza in mesajul de atentionare.

Etichete: tratament acasa covid-19, automedicatie Covid-19, combinatii posibil mortale tratament covid

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.