Farmaciile care fac testare antigen rapida pentru virusul SARS-CoV-2

Pe site-ul Ministerului Sanatatii a fost publicata lista farmaciilor avizate pentru efectuarea activitatii de testare pentru diagnosticarea infectiei cu virusul SARS- CoV-2, utilizand prioritar teste antigenice rapide, furnizate gratuit de Ministerul Sanatatii, prin intermediul Directiilor Judetene de Sanatate Publica.

Totusi, testarea in site, nu este lipsa de costuri. Testul este gratuit si pus la dispozitie de Ministerul Sanatatii, insa serviciul de testare prestat de catre unitatile farmaceutice poate fi tarifat, in acord cu legislatia in vigoare.

Colegiul Farmacistilor din Romania face precizarea ca, desi in aceasta activitate se folosesc, prioritar, teste distribuite gratuit de Directiile de Sanatate Publica judetene, conform stocului disponibil, in acord cu prevederile Ordinului Ministrului Sanatatii Nr. 644 din 10 mai 2021 privind activitatea de testare in farmacii comunitare si oficine comunitare rurale, utilizand teste antigenice rapide pentru diagnosticarea infectiei cu SARS-CoV- 2, (…), farmaciile pot percepe un anumit tarif pentru acest serviciu, pentru a acoperi cheltuielile nedecontate, reprezentate de materialele de protectie, consumabile, plata personalului.

Lista farmaciilor care fac testare rapida antigenica cu test gratuit, poate fi vazuta AICI.

Etichete: test antigen rapid in farmacie, test antigen sars-cov-2, test antigen rapid gratuit

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.