Rapelul in cazul celor vaccinati cu Johnson & Johnson si AstraZeneca

Persoanele care au fost vaccinate cu vaccinul in doza unica de la compania Johnson & Johnson inca nu au recomandare pentru doza de rapel.

“Persoanele care au primit vaccinul de la compania Johnson & Johnson inca nu au recomandare pentru a efectua doza de rapel. In perioada urmatoare, datele stiintifice vor recomanda fie necesitatea dozei de rapel si tipul vaccinului care ar fi benefic sa fie utilizat in cazul acelor persoane”, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid, Dr. Valeriu Gheorghita, intr-o conferinta de presa.

De altfel, medicul a facut referiri si la persoanele care s-au imunizat cu vaccinul AstraZeneca.

“Vom evalua posibilitatea ca persoanele care au primit prima doza de vaccin Astra Zeneca si care din diverse motive, pentru ca s-au speriat cel mai frecvent, si au amanat efectuarea rapelului cu vaccin Astra Zeneca si care au trecut deja de sase luni de la acel moment vor putea sa beneficieze de un vaccin pe baza de ARN mesager direct, fara nicio recomandare medicala, dar aceasta hotarare o vom lua in cursul acestei saptamani, dupa ce va fi dezbatut in cadrul grupurilor stiintifice”, a mai precizat medicul militar Valeriu Gheorghita.

Incepand de marti, 28 septembrie, persoanele vaccinate cu doua doze de vaccin anti-COVID Pfizer sau Moderna, se pot prezenta pentru doza a treia la centrele de vaccinare.

Etichete: rapel doza a treia, rapel vaccinul Johnson & Johnson, doza a treia AstraZeneca

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.