Parintii cu Covid-19 vor putea fi tratati in sectiile de pediatrie, odata cu copiii lor

Parintii infectati cu virusul SARS-CoV-2 vor putea fi tratati in sectiile de pediatrie unde se afla internati si copiii lor, potrivit unei hotarari a Ministerului Sanatatii.
Conform deciziei, unitatile sanitare cu paturi, care au in structura sectii sau compartimente cu profil pediatric, pot asigura asistenta medicala pentru insotitorii care sunt cazuri suspecte si cazuri confirmate de COVID-19.

Ministerul Sanatatii a modificat Anexa nr. 1 si Anexa nr.2 la Ordinul ministrului sanatatii nr. 434/2021 privind aprobarea Planului de masuri pentru organizarea spitalelor si a unitatilor de dializa in contextul pandemiei de COVID-19 si a listei spitalelor si unitatilor de dializa care asigura asistenta medicala pentru pacienti, cazuri confirmate si suspecte de COVID-19, conform clasificarii spitalelor in 3 niveluri de competenta.

“In situatia in care evolutia copilului este favorabila si este posibila externarea acestuia dar insotitorul copilului necesita in continuare asistenta medicala spitaliceasca, medicul curant al insotitorului impreuna cu seful de sectie au obligatia de a organiza transferul acestuia pe o sectie de adulti, in cadrul aceleiasi unitati sanitare, sau, intr-o alta unitate sanitara.”, transmite Ministerul Sanatatii.

Modificarile au fost publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 875 din 13 septembrie 2021.

Etichete: infectati cu virusul SARS-CoV-2, parintii cu covid-19, parinti tratati in sectii de pediatrie, internare in spital parinti infectati cu covid-19

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.