Studiu: Simtul mirosului in cazul persoanelor care au avut Covid revine in termen de circa opt luni

Persoanele care si-au pierdut temporar mirosul din cauza COVID-19 se pot astepta sa si-l recapete in cateva luni, potrivit concluziilor unui studiu francez, relateaza DPA.

La 49 dintre cei 51 de subiecti testati, simtul mirosului a revenit in termen de opt luni, insa la doua persoane acesta era inca afectat dupa un an, scrie si Agerpres.

Cercetatorii au descris acest prognostic drept unul excelent. Echipa de cercetare a constatat ca mirosul a revenit pe deplin la aproximativ 84% dintre participantii la studiu dupa doar patru luni si la 96% dupa 12 luni.

Toti participantii au avut o pierdere initiala a mirosului de peste sapte zile. Studiul a fost condus de Marion Renaud de la Hopitaux Universitaires Strasbourg si publicat de Jama Open Network.

Etichete: simtul mirosului, simtul mirosului dupa covid, pierderea mirosului

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.