De la 1 iulie intra in vigoare contributia personala a asiguratilor la serviciile medicale private

Guvernul a aprobat o ordonanta privind mecanismul gradual de implementare a contributiei personale suportate de asigurati in conditiile acordarii serviciilor medicale in cadrul unor furnizori privati aflati in relatii contractuale cu casele de asigurari de sanatate.

“A fost promovata ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea articolului 230 din Legea 95/2006, ordonanta care propune un mecanism gradual de implementare a contributiei personale suportate de asigurati in conditiile acordarii serviciilor medicale in cadrul unor furnizori privati, furnizori privati aflati in relatii contractuale cu casele de asigurari de sanatate”, a declarat Ioana Mihaila, ministrul Sanatatii.

Seful CNAS, Adrian Gheorghe, a vorbit despre ‘noutatile concrete’ pe care le aduce ordonanta aprobata de Guvern, printre care se numara existenta unui deviz estimativ pe care furnizorul privat va trebui sa i-l ofere oricarui pacient asigurat care vine sa se trateze si sa detalieze ce sume acopera Fondul National Unic al Asigurarilor Sociale de Sanatate pentru rezolvarea cazului si ce sume se percep in plus de catre furnizorul privat, relateaza Agerpres.

El a subliniat ca nu este vorba despre coplata, ci despre contributia personala, care reprezinta o diferenta dintre tariful decontat din Fondul National Unic al Asigurarilor Sociale de Sanatate pentru rezolvarea unui caz si tariful perceput de un furnizor privat de servicii medicale pentru rezolvarea aceluiasi caz.

Etichete: contributia personala sanatate, contributie personala servicii medicale

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.