Proiect: Persoanele diagnosticate cu tuberculoza sau HIV/SIDA vor beneficia de o indemnizatie de hrana

Persoanele diagnosticate cu tuberculoza si tratate in ambulatoriu vor beneficia de o indemnizatie lunara de hrana in cuantum de 16 lei/zi pentru adulti si de 15 lei/zi pentru copii, potrivit unui proiect pus in dezbatere de Ministerul Sanatatii.

Totodata, initiativa legislativa mai prevede ca, pentru asigurarea unei alimentatii corespunzatoare pentru persoanele infectate cu HIV sau bolnave de SIDA, atat pentru bolnavii internati si institutionalizati, cat si pentru cei din ambulatoriu, se vor acorda indemnizatii lunare de hrana in cuantum de 16 lei/zi pentru adulti si de 15 lei/zi pentru copii.

“Avand in vedere ca pentru pacientii cu tuberculoza si infectie HIV/SIDA este necesara stabilirea unei indemnizatii lunare de hrana pe toata perioada de boala, atat pentru pacientii internati cat si pentru pacientii tratati in ambulatoriu conform prevederilor legilor specifice, a fost stabilita o alocatie de hrana in cuantum de 16 lei/zi/pacient adult respectiv 15 lei/zi/ pacient – copil” scrie in nota de fundamentare a proiectului.

Etichete: indemnizatie de hrana pacienti, indemnizatie de hrana pacienti tuberculoza, indemnizatie de hrana pacienti hiv sida

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.