Farmaciile ar putea deveni centre de testare si vaccinare anti-Covid

Fostul ministru al Sanatatii, Nelu Tataru, in prezent presedintele Comisiei pentru sanatate si familie din Camera Deputatilor, propune ca farmaciile sa devina centre de testare si vaccinare anti-COVID.

Ideea a venit in urma unei intalniri cu Asociatia Distribuitorilor si Retailerilor Farmaceutici din Romania si Asociatia Producatorilor de Medicamente Generice din Romania.

“Un alt subiect de interes venit ca o propunere a fost si posibilitatea populatiei de a se testa in cadrul farmaciilor, cum de altfel s-a si intamplat in anumite state din UE, precum Italia. In acest mod, cei care decid sa se testeze, indiferent daca sunt simptomatici sau asimptomatici, ar avea siguranta unui test efectuat corect, fara eroarea care poate aparea prin testarea proprie la domiciliu. Nu putem exclude nicio discutie prin care, in viitorul apropiat, farmaciile sa poata avea acces la vaccinarea populatiei”, a scrie Nelu Tataru pe pagina sa de Facebook.

In cadrul aceleiasi intalniri s-a mai vorbit si despre ideea distribuirii de medicamente la domiciliu in cazul persoanelor bolnave cronic sau aflate in incapacitate.

“Am abordat un subiect extrem de important si semnalat tot mai des: dorinta de a fi distribuite medicamente la domiciliu persoanelor bolnave cronic sau aflate in incapacitatea de a se deplasa pentru a-si achizitiona medicamentatia. Aceste persoane sunt nevoite, in prezent, sa recurga la metode proprii pentru a avea acces la tratament. Din cauza lipsei de distribuire la domiciliu, de multe ori, aceasta categorie vulnerabila primeste medicamentatia cu intarziere sau nepastrata in conditii optime la transport”, mai precizeaza fostul ministrul al Sanatatii.

Etichete: teste covid farmacii, vaccinare anti-covid farmacii, centre de testare covid, centre de vaccinare covid, nelu tataru

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.