S-a infiintat Consiliul National al Sigurantei Pacientului

Autoritatea Nationala de Management al Calitatii in Sanatate anunta infiintarea Consiliului National al Sigurantei Pacientului (CNSP), printr-un ordin publicat in Monitorul Oficial, relateaza Agerpres.

Consiliul este un organism de specialitate consultativ, fara personalitate juridica, neremunerat, condus de un presedinte si de un Birou Executiv, alesi in Adunarea Generala.

Din componenta Consiliului National al Sigurantei Pacientului fac parte reprezentanti ai societatilor stiintifice si profesionale medicale, structuri asociative ale pacientilor, membri ai Academiei Romane, precum si ai Academiei de Stiinte Medicale, alti profesionisti din sanatate, cu aprobarea Adunarii Generale, se precizeaza intr-un comuncat de presa.

Principalele obiective ale CNSP sunt: formarea si implementarea culturii sigurantei pacientului in randul profesionistilor din sanatate; formarea si implementarea culturii calitatii si sigurantei serviciilor de sanatate in randul pacientilor si apartinatorilor; activitati de cercetare specifice asigurarii calitatii serviciilor de sanatate si sigurantei pacientului.

De asemenea, consiliul face propuneri de actiuni si proiecte pentru cresterea sigurantei asistentei medicale; colaboreaza cu institutiile de invatamant superior si cu alte institutii de formare medicala in stabilirea nevoilor de formare a profesionistilor din sanatate in domeniul asigurarii si imbunatatirii continue a calitatii serviciilor de sanatate si a sigurantei pacientului; constituie comisii de specialitate si stabileste atributiile acestora, in realizarea obiectivelor propuse.

Potrivit sursei citate, CNSP mai formuleaza propuneri de imbunatatire sau actualizare a ghidurilor, protocoalelor de practica medicala si a procedurilor din care acestea fac parte; analizeaza nivelul de implementare de catre profesionisti a bunelor practici diagnostice si terapeutice pe specialitati; elaboreaza recomandari de bune practici diagnostice si terapeutice, in vederea stabilirii limitelor de competenta.

Etichete: siguranta pacienti in spitale, consiliul national al sigurantei pacientului, conditii in spitale

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.