De ce au aparut noi tulpini SARS-CoV-2?

In acest moment, exista mai multe tulpini noi identificate ale virusului SARS-CoV-2. Acestea apar din cauza raspandirii virusului, care a suferit mutatii. Mutatiile sunt rezultatul unor erori care apar in momentul copierii materialului genetic – aceasta este o etapa a procesului de multiplicare a virusului, transmite Ministerul Sanatatii.

Cum are loc multiplicarea virusului?

Potrivit sursei citate, virusul patrunde intr-o celula din corp si incepe sa se multiplice. Multiplicarea presupune copierea materialului genetic al virusului si sinteza de noi componente virale. Ulterior, acestea sunt asamblate in noi virusuri. Cand celula isi atinge limita de productie, se sparge si elibereaza virusurile nou formate.

“Tot din cauza unor mutatii, virusul SARS-CoV-2 a inceput sa se transmita de om la om. Mutatiile sunt procese care nu pot fi prevenite sau prevazute. Cu cat numarul oamenilor infectati este mai mare, cu atat sunt mai mari sansele ca un virus sa sufere mutatii.”, precizeaza ministerul intr-o postare pe pagina ofociala de Facebook.

Centrul European de Prevenire si Control al Bolilor (ECDC) a publicat lista cu cele trei variante noi de virus, care au aparut in urma unor mutatii si care pot ridica ingrijorari din cauza cresterii ratei de transmitere sau posibilitatii de a scapa de sub supravegherea raspunsului imun.

Etichete: tulpini SARS-CoV-2, mutatii coronavirus, variante covid-10

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.