Intrarea pe teritoriul Angliei se va putea face doar cu un test Covid negativ

Persoanele care calatoresc in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, pot intra pe teritoriul Angliei doar cu conditia prezentarii unui test cu rezultat negativ pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum trei zile anterior.

Sunt acceptate testele moleculare, de tip PCR sau tehnologii derivate, LAMP (amplificare izoterma mediata prin bucla) sau antigen. Rezultatul testului negativ trebuie sa fie redactat in original in limbile engleza, franceza sau spaniola, nefiind acceptate traduceri, se precizeaza intr-un comunicat transmis de MAE.
Masua era prevazuta initial pentru data de 15 ianuarie 2021, ora 4.00, insa potrivit informatiilor de ultima ora, vor intra in vigoare incepand cu 18 ianuarie 2021, ora 4.00 a.m. (ora locala).

Cu toate acestea, incepand cu 15 ianuarie 2021, ora 4.00 a.m. (ora locala), masurile se aplica pentru intrarea pe teritoriul Scotiei.

Certificatul care atesta rezultatul negativ trebuie prezentat in original si trebuie sa includa urmatoarele informatii: numele persoanei testate, data nasterii sau varsta, rezultatul testului, data prelevarii sau receptionarii probei, numele laboratorului care a efectuat testul, datele de contact ale acestuia, precum si numele dispozitivului de testare.

Conform autoritatilor britanice, prezentarea unui test cu rezultat negativ pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 nu exclude masura obligatorie de autoizolare pentru o perioada de 10 zile de la sosirea in Anglia.

Masura autoizolarii poate fi suspendata cu conditia efectuarii unui al doilea test pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2, incepand cu a 5-a zi de la sosire, si a prezentarii unui rezultat negativ.

Operatorii care asigura servicii de transport de persoane au obligatia de a verifica daca pasagerii detin un test cu rezultat negativ pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 3 zile anterior intrarii pe teritoriul Angliei. Persoanele care vor sosi in Anglia fara a detine un astfel de test pot fi amendate cu 500 de lire sterline.
Sunt exceptati de la aceasta masura: minorii sub 11 ani; persoanele care sosesc din Scotia, Tara Galilor, Irlanda de Nord, Republica Irlanda, Jersey, Guernsey, Isle of Man, Ascension, Faukland si St. Helena; persoanele care se deplaseaza in Anglia pentru urgente medicale si nu dispun de timpul necesar efectuarii testului; persoane care pot dovedi cu acte medicale ca se afla in imposibilitatea de a fi testate; transportatorii; echipajul aerian, maritim si feroviar; marinarii, comandantii inspectori si topografi ai navelor; muncitorii tehnici specialisti care efectueaza lucrari de urgenta.

Informatii suplimentare privind toate categoriile de persoane exceptate pot fi consultate la: https://www.gov.uk/government/publications/coronavirus-covid-19-travellers-exempt-from-uk-border-rules/coronavirus-covid-19-travellers-exempt-from-uk-border-rules.

Etichete: conditii calatorie marea britanie, conditii calatorie anglia, test covid marea britanie

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.