Arafat: In Romania, noi am zis ca nu vom aplica discriminari pentru cei care nu se vaccineaza anti-Covid

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), secretarul de stat Raed Arafat, a precizat ca in Romania autoritatile nu s-au gandit sa aplice discriminari si reguli de restrictionare a persoanelor care nu se vaccineaza, dar este posibil ca in anumite zone din strainatate in care se aplica limitari mai stricte anti-COVID sa li se ceara cetatenilor romani sa fie vaccinati pentru a se putea deplasa acolo.

“Nu inseamna (vaccinarea n.red) ca iti reiei normalitatea (…) E posibil sa fie unele intruniri internationale care sa iti spuna ‘poti sa vii daca esti vaccinat’. E posibil, asta o sa vedem. Ne asteptam sa se intample si asta. In Romania noi am zis ca nu vom aplica astfel de discriminari si nu vom aplica astfel de reguli, dar afara, mai ales in zone in care a fost acum strict sa nu se duca nimeni, s-a desfasurat numai online, e posibil sa se spuna ca nu poti sa vii decat daca esti vaccinat”, a afirmat seful DSU la postul Antena 3, citat si de Agerpres.

Arafat a mai adaugat ca abia asteapta sa se vaccineze si el si ca aspectul cel mai important al vaccinarii anti-COVID-19 este ca chiar daca o persoana va face apoi forme usoare de coronavirus, nu se va mai ajunge la forme severe si la sechele pulmonare sau la alte organe care sa ramana pe perioade lungi sau chiar pe viata.

Totodata, el a mai precizat ca inceputul vaccinarii nu inseamna ca sfarsitul pandemiei si intrarea in relaxare, fiind de asteptat ca starea de alerta sa fie prelungita din nou de catre autoritati.

Etichete: vaccinare anti-covid, discriminari vaccinare covid, reguli vaccinare covid, arafat

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.