Se suspenda zborurile din si catre Marea Britanie si Irlanda de Nord din cauza noii tulpini de coronavirus

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta (CNSU) a aprobat suspendarea zborurilor din si catre Marea Britanie si Irlanda de Nord, pentru o perioada de 14 zile, precum si introducerea celor doua tari pe lista statelor pentru care se instituie carantina asupra persoanelor care sosesc in Romania.

Potrivit hotararii nr. 61 a CNSU, decizia a fost luata din cauza aparitiei unei noi tulpini a virusului SARS-CoV-2 la nivelul Marii Britanii si Irlandei de Nord si se va institui din 21 decembrie.

„Avand in vedere aparitia unei noi tulpini a virusului SARS-CoV-2 la nivelul Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, solicitarea Institutului National de Sanatate Publica, precum si analiza factorilor de risc privind aparitia noii tulpini intocmita la nivelul Centrului National de Coordonare si Conducere a Interventiei, luand in considerare persistenta unui numar crescut de persoane infectate pe teritoriul national, precum si aparitia zilnica a unor cazuri noi de persoane infectate, atat prin circulatia virusului pe teritoriul national, cat si prin importarea acestuia odata cu revenirea in tara a persoanelor posibil infectate aspecte care genereaza o presiune constanta asupra capacitatii de gestionare a unitatilor administrativ-teritoriale si a sistemului sanitar, (…) se aproba introducerea Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord in lista tarilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie masura carantinei asupra persoanelor care sosesc in Romania din acestea. Masura prevazuta se aplica incepand cu data de 21decembrie, ora 0,00”, se precizeaza in hotararea CNSU.

Potrivit sursei citate, se suspenda zborurilor spre/dinspre Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord din pentru toate aeroporturile din Romania pe o perioada de 14 zile, incepand cu data de 21 decembrie, ora 19.00.

Etichete: zboruri anulate pandemie, tulpina noua coronavirus marea britanie

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.