Orban: Nu ne dorim carantinarea Capitalei. Pe de alta parte, exista o metodologie stabilita de INSP

Premierul Ludovic Orban, spune ca nu se doreste carantinarea Capitalei, dar adauga ca exista o metodologie pentru luarea unei astfel de decizii, pe baza practicilor la nivel mondial.

„Nu ne dorim acest lucru (carantinarea Capitalei – n.r.), in mod evident. Pe de alta parte, exista o metodologie care este stabilita de Institutul National de Sanatate Publica pe baza practicilor la nivel mondial. Directiile de sanatate publica trebuie sa evalueze in fiecare localitate toti indicatorii in baza carora sa poata lua aceasta decizie si ati vazut ca s-au luat aceste decizii de carantinare, la propunerea DSP-urilor, cu aprobarea Comitetelor pentru situatii de urgenta”, a declarat Orban, conform Agerpres.

Demnitarul a precizat ca sunt mai multi indicatori in baza carora se ia decizia de carantinare.

„Exista o rata (de infectare – n.r.) stabilita. Am spus ca sunt mai multi parametri. Nu sunt specialist in astfel de decizii de carantinare. Aceasta este o decizie pe care o iau specialistii, medicii epidemiologi, cei care cunosc foarte bine criteriile dupa care se iau astfel de decizii”, a precizat prim-ministrul conform sursei citate.

El a adaugat ca masurile luate in zonele carantinate difera, in functiile de analizele care fac la nivel local si a subliniat ca decizia carantinarii se ia atunci cand, in baza analizei facute de DSP, potrivit metodologiei INSP, se constata necesitatea unui astfel de demers.

Etichete: carantina bucuresti, carantinare localitate, insp, orban

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.