Focar de bruceloza in nord-vestul Chinei | Peste 6.500 de persoane testate pozitiv

Peste 6.000 de persoane din orasul Lanzhou, capitala provinciei Gansu din nord-vestul Chinei, au fost testate pozitiv pentru bruceloza.

Focarul de imbolnaviri a aparut dupa ce o bacterie a fost scapata anul trecut dintr-un laborator al unei companii bio-farmaceutice care produce vaccinuri pentru animale, relateaza Reuters.

Guvernul a testat 55.725 de locuitori ai orasului, dintre care 6.620 au avut pana in prezent rezultate pozitive la bruceloza, a anuntat guvernul din Lanzhou potrivit unei informatii publicate joi de cotidianul Global Times.

Noua cifra arata aproape o dublare a cazurilor – de la 3.245 de rezultate pozitiv la 14 septembrie, scrie si Agerpres.

Bruceloza este o boala transmisa de animale sau prin produse de origine animala. In general, nu se transmite de la om la om, insa poate provoca febra, dureri articulare si dureri de cap. Unele simptome pot deveni cronice si nu dispar niciodata.

Un laborator public din oras a folosit un dezinfectant expirat pentru productia de vaccinuri anti-bruceloza destinate animalelor, au anuntat autoritatile chineze. In consecinta, sterilizarea a fost incompleta iar bacteriile au fost inca prezente in emisiile de gaze ale companiei – uzina bio-farmaceutica din Lanzhou pentru cresterea animalelor.

Gazul contaminat s-a raspandit prin aer pana la Institutul de Cercetari Veterinare din apropiere, unde a infectat aproape 200 de persoane, in decembrie anul trecut, mai relareaza sursele citate.

Biroul sanitar din Lanzhou a declarat ca bacteria a provenit in general de la oi, bovine si porci.

Laboratorul si-a cerut scuze anul acesta si i-a fost retrasa autorizatia de productie a vaccinurilor impotriva brucelozei.

Etichete: bruceloza, focar bruceloza, simptome bruceloza la om

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.