Testele rapide pentru depistarea Covid-19 ajung in unitatile de primiri urgente

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a anuntat ca, incepand de joi, vor fi distribuite in unitatile de primiri urgente ale spitalelor testele rapide pentru depistarea Covid-19.

“Aceste teste sunt pentru cei care prezinta simptomatologie. Dupa cum am mentionat, un barometru foarte important este prezenta si formatarea unitatilor de primiri urgente. Aceste 43.000 de teste, in prima faza, vor fi distribuite unitatilor de primiri urgente, tocmai pentru a decolmata aceste unitati de primiri urgente si a avea un rezultat rapid pentru cei care se prezinta cu simptomatologie. In masura in care il depistam in jumatate de ora sa spunem ca este SARS-CoV-2 pozitiv, atunci il putem dirija catre unitatile specializate. Daca este SARS-CoV-2 negativ, il putem dirija catre cele care trateaza patologia non-COVID. Avem in aceasta saptamana, cred ca pe 5, vor fi distribuite, pe 5 sau 6, vor fi distribuite in unitatile de primiri urgente, iar saptamana urmatoare avem in evaluare si achizitionarea a inca un milion astfel de teste pentru a putea dirija. Dupa cum stiti, la nivelul Comisiei Europene s-au achizitionat si se achizitioneaza in continuare aceste teste pentru tarile membre in valoare de 100 milioane de euro” a declarat ministrul Nelu Tataru, citat de Agerpres.

Tot demnitarul a mai precizat ca, in opinia sa, nu vom avea o inchidere totala a activatilor si considera ca putem inca sa evitam chiar si carantinarea unor localitati daca respectam toate masurile de protectie.

Etichete: teste rapide covid-19, testare rapida coronavirus, testare covid upu

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.