Cazare gratuita pentru bolnavii de cancer care fac radioterapie in Capitala

Pacientii oncologici care fac radioterapie la spitale din Bucuresti, dar nu isi pot asigura cazarea, pot beneficia incepand din luna octombrie de gazduire gratuita intr-o casa cu 14 paturi din Capitala.

Initiativa apartine Asociatiei ‘Sus Inima’, al carei vicepresedinte este preotul Constantin Necula, se precuzeaza intr-un ucomunicat de presa.

“In Romania, exista un aparat de radioterapie la un milion de locuitori, adica un aparat la patru judete. Unii dintre bolnavii de cancer calatoresc chiar si 300 de kilometri pe zi, pentru o sedinta de terapie care dureaza cinci minute. Multi dintre ei renunta, pentru ca nu au bani de cazare. Carmen Chindris, Lu Knobloch si parintele Constantin Necula, fondatorii Asociatiei Sus Inima, au identificat aceasta nevoie si au inaugurat, in octombrie 2019, Casa Sus Inima Sibiu, unde pacientii oncologici care fac radioterapie beneficiaza de cazare gratuita, primesc un pranz cald in fiecare zi si le sunt oferite psihoterapie, navigare oncologica si terapie prin arta. Modelul este acum replicat la Bucuresti de catre Asociatia Sus Inima, impreuna cu Andreea Comsa, o antreprenoare din domeniul consultantei imobiliare. Casa Sus Inima Bucuresti va fi inaugurata in octombrie 2020”, scrie in comunicat.

Casa Sus Inima din Bucuresti pentru bolnavii de cancer este un fost hostel situat pe strada Luigi Cazzavillan.

Costurile pentru plata chiriei lunare, a salariilor angajatilor si a celor necesare bolnavilor oncologici in aceasta viitoare casa dedicata lor se ridica la suma de 5.000 de euro.

Principalul criteriu de alegere a celor care vor fi cazati in Casa Sus Inima, fie ca este vorba despre Sibiu sau despre Bucuresti, este cel al programarii la iradiere, pentru ca la radioterapie pacientilor li se face plan de tratament si trebuie sa faca teste PCR odata la 10-14 zile, limitandu-se astfel semnificativ riscul.

In plus, in Casa Sus Inima Sibiu au fost implementate toate masurile necesare pentru prevenirea raspandirii COVID-19.

In Casa Sus Inima din Bucuresti va exista, de asemenea, o zona de carantina, cu intrare separata, o camera mare, cu bucatarie si baie proprie, in care beneficiarii vor locui pana vor primi rezultatul testelor, inainte de a se muta in casa.

Etichete: cazare gratuita bolnavi, cazare gratuita pacienti cancer bucuresti, radioterapie bucuresti

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

3 de intrebari si raspunsuri

  • GREC MARIN spune:

    corneliagrec@yahoo.com
    AS DORI O CAZARE LA D-VOASTRA PENTRU DUMINICA 29.10 2023. DEOARECE LUNI 30.10.2023 AVEM PRORAMARE LA CONF. DR. BOGDAN POPA

  • Gavrilescu ioana spune:

    Buna dimineața vreau să știu dacă aveți locuri libere pt un bolnav care trebuie sa facă radioterapie la creier ! Menționez că nu este deplasabil! P.s. Va rog din suflet aștept un răspuns de la dstra!Va las un Nr de telefon!0720855697

  • ștefan Valeria spune:

    M-ar interesa o cazare pentru soțul mneu care va incepe un trtament de radioterapie în București. Suntem din Măcin, jud. Tulcea

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.