Federatia SANITAS solicita acordarea stimulentului de 2.500 de lei pentru toti salariatii din asistenta sociala

Reprezentantii Federatiei SANITAS au solicitat Ministerului Muncii si Protectiei Sociale acordarea stimulentului de 2.500 de lei pentru toti salariatii din asistenta sociala si nu doar acelora care au fost izolati la locul de munca pe perioada starii de urgenta.

Potrivit unui comunicat al organizatiei sindicale, in cadrul discutiei cu ministrul Muncii, reprezentantii Federatiei SANITAS au solicitat acordarea acestui stimulent, conform prevederilor Legii 82/2020.

„Guvernul nu sustine acordarea stimulentului tuturor salariatilor din asistenta sociala, asa cum prevede legea, motiv pentru care a initiat un proiect de lege care prevede ca numai salariatii care au fost izolati la locul de munca in perioada starii de urgenta sa beneficieze de un singur stimulent, in valoare de 2500 de lei. Proiectul este pe traseul legislativ”, se precizeaza in comunicat.

Pe de alta parte, in cadrul discutiilor, ministrul Muncii a transmis reprezentantilor Federatiei SANITAS ca este de acord cu prioritizarea deblocarii posturilor in domeniul asistentei sociale, dar in acest moment Guvernul nu dispune de resurse financiare suplimentare pentru acest sector, se precizeaza in comunicatul organizatiei sindicale.

„Reprezentantii Federatiei SANITAS au solicitat deblocarea angajarilor in asistenta sociala. Ministerul Muncii agreeaza o prioritizare a deblocarii posturilor in asistenta sociala. Asigurarea finantarii asistentei sociale. Guvernul a asigurat aproximativ 70% din finantarea necesara, restul de 30% revenind in sarcina autoritatilor locale – afirma doamna ministru. In acest moment Guvernul sustine ca nu dispune de resurse suplimentare pentru acest domeniu”, se mai precizeaza in comunicat.

Totodata, sindicalistii au solicitat si acordarea voucherelor de vacanta tuturor salariatilor.

„Ministrul Muncii agreeaza propunerea SANITAS ca aceste vouchere sa fie acordate pe viitor tuturor salariatilor, fiind considerat un drept de natura salariala. Ministerul Muncii ne va transmite o situatie a acordarii voucherelor pentru anul 2020”, mai transmite SANITAS.

Cele doua parti au convenit organizarea unei intalniri, saptamana viitoare, intre reprezentantii Comisiei de asistenta sociala a Federatiei SANITAS si o echipa de specialisti in domeniul asistentei sociale ai Ministerului Muncii.

Etichete: stimulent de risc covid, stimulent de risc asistenta sociala, posturi asistenti sociali

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.