Peste 80 de scoli inchise in Franta din cauza cazurilor Covid

La doar 15  zile de la inceputul anului scolar, 81 de scoli din Franta au fost inchise, iar in zece universitati, inclusiv facultati de medicina, au aparut cazuri de Covid-19, au declarat oficiali francezi, potrivit AFP.

Ministrul francez al Educatiei, Jean-Michel Blanquer, a precizat ca putin peste 2.100 de clase au fost inchise, din cele 60.000 de scoli din tara.

„Aceste cifre sunt inca foarte mici. Este un inceput bun de an scolar (…), cel mai bun posibil avand in vedere criza sanitara”, a declarat oficialul la televiziunea LCI, citat si de Agerpres.

Ministrul Invatamantului Superior, Cercetarii si Inovatiei, Frederique Vidal, a anuntat la randul sau cazuri de COVID-19, „majoritatea asociate unor adunari private” (petreceri studentesti) in circa zece unitati universitare”.

Afirmand ca este constient de „contextul dificil” pentru toti acesti tineri „care au fost privati de interactiuni sociale”, ministrul Vidal a facut apel la „angajamentul colectiv si responsabilitatea individuala”, mai transmit sursele citate.

Etichete: scoli inchise, scoli inchise franta, cazuri covid scoli

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.