Proiect MS: Interzicerea comercializarii bauturilor energizante catre copii si adolescenti

Potrivit unui proiect pus in dezbatere publica de Ministerul Sanatatii, se interzice comercializarea bauturilor energizante catre persoane cu varste sub 18 ani, inclusiv prin comertul online si/sau alte metode de vanzare la distanta.

Proiectul specifica faptul ca se interzice comercializarea bauturilor energizante si prin automate, cu exceptia celor amplasate in cladirile cu destinatie exclusiva spatiilor pentru birouri.

Totodata, se interzice comercializarea bauturilor energizante in unitatile sanitare si in incinta unitatilor de invatamant preuniversitar, inclusiv prin automate din incinta acestora.

“Ministerul Sanatatii, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, prin structurile de specialitate, pot sa solicite producatorilor, distribuitorilor sau importatorilor de bauturi energizante, pentru fiecare marca sau tip, documente inclusiv buletine de analiza, care sa demonstreze conformitatea produselor cu legislatia in vigoare, conform competentelor’, se mai arata in proiect MS.

De asemenea, potrivit actului normativ, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, prin structurile de specialitate, elaboreaza si implementeaza programe de control oficial privind producerea, distribuirea si/sau importul de bauturi energizante, in conformitate cu domeniile de competenta.

Etichete: bauturi energizante, interzicere bauturi energizante copii si adolescenti

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.