Navetistii si turistii, printre cei mai expusi la infectarea cu noul coronavirus

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, spune ca rata de infectare cu noul coronavirus este mai mare in judetele unde este dezvoltat turismul, dar si acolo unde sunt multi navetisti.

“Avem in acest moment mai multe infectari in Arges, Dambovita, Prahova. In general acolo unde sunt activitati economice, transport navetisti intrajudetean sau interjudetean. Pe locul trei ar fi turismul. In celelalte regiuni, majoritatea sunt din turism”, a declarat ministrul Sanatatii la Iasi, citat de Agerpres.

Oficialul a mai mentionat ca din evaluarea facuta in ultimele trei zile la nivel national reiese ca in 15 judete era in crestere rata infectarilor.

“Erau sase din Transilvania, sase din Muntenia, trei din Moldova, sapte erau in stationare, si 19 erau in scadere. Ramane sa vedem evolutia”, a precizat ministrul Sanatatii.

Potrivit demnitarului, numarul mare de infectari se datoreaza faptului ca nu au fost respectate regulile de distantare sociala si normele de protectie.

Etichete: persoane expuse la infectarea cu noul coronavirus, risc infectare covid turisti, risc infectare covid mijloace de transport in comun

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.