Studiu: Oamenii pot transmite coronavirusul la caini si pisici

Un studiu realizat de cercetatori italieni a ajuns la concluzia ca oamenii pot transmite noul coronavirus SARS-CoV-2 la pisici si la caini, potrivit DPA.

In cadrul studiului au fost testati 540 de caini si 277 de pisici, animale de companie din gospodarii din nordul Italiei, in special in regiunea Lombardia, in care cel putin o persoana a fost infectata cu noul coronavirus, sau in zonele in care s-au inregistrat mai multe cazuri, relateaza si Agerpres.

Studiul, ce nu a fost inca examinat de experti independenti (peer-reviewed), a identificat ancorpi pentru coronavirus la 3,4% dintre cainii si respectiv 3,9% dintre pisicile testate, fapt care indica infectarea lor cu noul coronavirus.

Thomas Mettenleiter, conducatorul Institutului Federal german pentru Cercetari cu privire la Sanatatea Animalelor (FLI), a declarat ca rezultatele indica faptul ca acest virus circula intre oameni si animale.

Majoritatea animalelor din studiu provin din gospodarii afectate de coronavirus, ceea ce demonstreaza ca infectia se transmite in mod general de la oameni la animale, conform lui Mettenleiter, potrivit surselor citate.

Totodata, el a confirmat pozitia FLI conform careia pisicile si cainii nu indeplinesc un rol semnificativ in transmiterea COVID-19 si ca oamenii nu trebuie sa-si limiteze contactul cu propriile animale de companie.

De cealalta parte insa, potrivit cercetatorului, persoanele infectate ar trebui sa-si limiteze contactul cu animalele de companie, desi nu exista indicii ca animalele pot muri din cauza coronavirusului.

Etichete: coronavirus animale, coronavirus caini, coronavirus pisici, transmitere coronavirus

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.