Institutul de Pneumoftiziologie ‘Marius Nasta’ din Capitala anunta ca inchide sectia exterioara Zerlendi

 

Institutul de Pneumoftiziologie ‘Marius Nasta’ anunta ca va inchide sectia exterioara Zerlendi.

“Sediul Zerlendi al Institutului de Pneumoftiziologie ‘Marius Nasta’ are cladiri extrem de vechi, avand peste 100 de ani, situatie pe care am semnalat-o in repetate randuri. Renovarea sediului presupune lucrari de consolidare, care efectuate ar duce la un cost extrem de mare al renovarii. Demersurile pe care le-am initiat pana in prezent au dus la aprobarea de catre Ministerul Sanatatii a construirii unei cladiri noi, prin aprobarea studiului de prefezabilitate. Asa cum se stie si am precizat de mai multe ori, conditiile de cazare oferite in sectia Zerlendi nu sunt proprii unui spital functional in anul 2020, asa ca impreuna cu Ministerul Sanatatii si Directia de Sanatate Publica s-a decis ca inchiderea sediului Zerlendi este cea mai buna optiune pentru protectia pacientilor si a salariatilor institutului”, scrie intr-o informare a unitatii medicale semnata de managerul Beatrice Mahler, potrivit Agerpres.

Astfel, de miercuri, 140 de paturi – jumatate destinata pacientului cu afectiuni pneumologice si jumatate pacientului cu tuberculoza – sunt cu activitatea suspendata.

Potrivit sursei citate, in Institutul ”Marius Nasta” se vor face eforturi suplimentare pentru ca minusul de paturi din cauza inchiderii sectiei Zerlendi sa afecteze cat mai putin tratamentul oferit pacientilor cu afectiuni respiratorii care sunt diagnosticati, tratati si monitorizati in aceasta unitate medicala.

Etichete: institutul marius nasta, sectie zerlendi marius nasta, afectiuni pneumologice

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.